Tsonga maakt einde aan mooie week van Ruben in Antwerpen

Ruben (ATP-98) is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van de European Open in Antwerpen. In de halve finale moest hij zijn meerdere erkennen in tweede reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17).

Ruben kwam meteen 0-2 achter, maar wiste de vroege break uit en liet knap tennis zien. Toch ging de Fransman nog eens door de opslag van Ruben, die nog wel drie setpunten wist te redden. Uiteindelijk ging de set met 3-6 naar Tsonga.

In de tweede set slopen er iets meer foutjes in het spel van Ruben. Tsonga ging tweemaal door de opslag van onze landgenoot en pakte ook set twee met 3-6. De partij duurde 1 uur en 13 minuten. Toch was Ruben niet ontgoocheld: "Ik heb een prachtige week gehad, en ik kan dan ook met een goed gevoel naar de volgende weken vertrekken. Maar vandaag was Tsonga de betere speler. Deze halve finale is zeker een ervaring voor de toekomst, ik heb deze week veel vertrouwen opgedaan".

Dankzij zijn sterke prestatie krijgt Ruben een special exempt en zal hij volgende week in actie komen op het ATP-toernooi van Basel.