Sublieme Ruben en Joris verschalken Zverev-broertjes

Ruben (ATP D-329) en Joris De Loore (ATP D-528) hebben België een tweede punt bezorgd in het duel met Duitsland. Ze versloegen de Zverev-broertjes in een zware vijfsetter.

Op dag twee van de Davis Cup-ontmoeting namen Ruben en Joris het op tegen Alexander (ATP D-163) en Mischa Zverev (ATP D-196). Onze landgenoten begonnen goed aan de partij en haalden de set met 6-3 binnen.

In set twee lieten Ruben en Joris knap tennis zien, bij 5-4 mochten ze serveren voor de set, maar de Duitse broertjes kwamen opnieuw langszij. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trokken de Belgen met 7-6(4) aan het langste eind.

In de derde set kregen Ruben en Joris drie breakpunten bij 3-2, maar ze konden ze niet benutten. Meteen daarna sloegen de Duitsers wel toe. Bij 4-5 kregen de Belgen nog een breakpunt, maar de set ging met 4-6 naar Sascha en Mischa Zverev.

In de tweede game van de vierde set kregen de Belgen opnieuw vijf breakkansen, maar opnieuw werkten de Zverev-broertjes ze vakkundig weg. Het scenario van de derde set herhaalde zich, de Duitsers wisten wel te breaken en wonnen de set met 4-6.

In een spannende vijfde set wisten Ruben en Joris uiteindelijk toe te slaan op het 18e breakpunt. Ze sloegen een kloofje naar 4-2 en met een blanco opslagspel van Joris ging het naar 5-2. Ruben mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd en deed dat met verve, bij het eerste matchpunt was het meteen raak! "Wij begonnen niet slechter te spelen, zij verbeterden tijdens de wedstrijd. De ervaring heeft het vandaag misschien gedaan. We wonnen samen al twee dubbels en kunnen hier samen verder op bouwen", aldus Ruben na de wedstrijd.

Wat niemand vooraf gedacht had, gebeurt dan toch: België gaat met een 2-1 voorsprong de laatste dag in. Ruben gelooft volop in de Belgische kansen: "Vrijdag is Steve ook als underdog begonnen, in Davis Cup zegt ranking niets, dit is een hele andere sensatie dan in gewone wedstrijden. De Duitsers zijn misschien favoriet morgen, maar niemand had gedacht dat we hier met 2-1 zouden leiden. Alles is nog mogelijk".