Ruben verliest slijtageslag op US Open

Ruben (ATP-128) is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op de US Open. De Belg, die opgevist werd als 'lucky loser', verloor in vijf sets van de Spanjaard Jaume Munar (ATP-85).

Ruben moest het voor het eerst opnemen tegen de negen jaar jongere Munar. In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, de set ging met 7-5 naar onze landgenoot. In de tweede set werd Ruben gebroken in het vijfde spelletje, hij kon niet meer terugbreaken en verloor de set met 3-6. De derde set werd beslist in de tiebreak, die ging met 6-7 (3) naar Munar.

Na de derde set mochten beide spelers even pauzeren voor de hitte, het was 36 graden in de schaduw en erg vochtig in New York. Ruben putte moed uit de onderbreking en greep de vierde set met 6-2. In de vijfde set werd de hitte onze landgenoot fataal, hij verloor de set met 1-6. De partij duurde bijna vier uur.

Ruben was na afloop helemaal leeg: "Ik heb na de wedstrijd een half uur in de kleedkamer gezeten zonder te bewegen, het ging gewoon niet meer. Na de derde set kon ik even afkoelen in een koelere ruimte en dat gaf me energie in de vierde set, maar daarna was ik compleet leeg. Zo heb ik me nog nooit gevoeld. Misschien moest het toernooi wat redelijker zijn bij deze omstandigheden, dit was er misschien wel over".