Ruben stunt en stuurt Kyrgios naar huis

Ruben (ATP-98) heeft voor een stunt gezorgd op de European Open in Antwerpen (België, € 660 375). Hij versloeg de Australiër Nick Kyrgios (ATP-20) in drie sets.

Ruben en Kyrgios waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. De Australiër maakte een nonchalante indruk en wisselde 14 aces af met 2 dubbele fouten. Geen van beide spelers wist een breakpunt te forceren en dus moest een tiebreak de beslissing brengen. Kyrgios kon rekenen op zijn snoeiharde service en enkele foutjes werden Ruben fataal: 6-7(3).

In de tweede set liet Kyrgios zich behandelen voor een heupprobleem. Meteen daarna ging Ruben door de opslag van de Australiër, maar die brak meteen terug. Onze landgenoot liet zich niet ontmoedigen, brak opnieuw en serveerde daarna solide uit, 6-3.

In de derde set kwam Ruben al snel op voorsprong, al kostte het hem wel de nodige moeite om zijn opslagspelletjes te winnen. Toch hield hij het hoofd koel en ging hij op het eind nogmaals door de opslag van Kyrgios. Met 3-6 ging de set naar Ruben, die daarmee in de kwartfinale van de European Open staat. Op vrijdag neemt hij het op tegen Joao Sousa (ATP-61).

"Dit is zeker één van de mooiste overwinningen van mijn carrière, en dan nog voor eigen publiek. Ik hoop dat iedereen vrijdag ook weer van de partij is voor mijn match tegen Sousa. Als ik bekijk wie er nog in het toernooi zit, dan maak ik zeker een kans", aldus Ruben na de wedstrijd.