Ruben stunt en staat in kwartfinale in Nur-Sultan

Ruben (ATP-225) is sterk bezig op het challengertoernooi van Nur-Sultan (Kazachstan, CH 80). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel bereikte hij de kwartfinale.

Ruben, als negende geplaatst in Kazachstan, moest in de derde ronde aan de bak tegen zevende reekshoofd Denis Istomin (ATP-164). De Oezbeek nam de beste start en liep 0-3 uit in de eerste set. Ruben ging op én over zijn tegenstander en pakte de eerste set met 6-4. Ook in de tweede set kwam Istomin op voorsprong, maar Ruben wist nog een tiebreak uit de brand te slepen. Onze landgenoot leidde met 4-1 in de tiebreak toen Istomin besloot om de handdoek te gooien. In de kwartfinale volgt een duel met tweede reekshoofd Evgeny Donskoy (ATP-116) of Cem Ilkel (ATP-281).

Ook in het dubbelspel leverde Ruben (ATP D-220) aan de zijde van Zdenek Kolar (ATP D-177) een mooie prestatie. In de eerste ronde schakelden ze topreekshoofden Denys Molchanov (ATP D-72) en Andrei Vasilevski (ATP D-86) uit met 7-5 en 6-3. In de kwartfinale volgt een duel met de Serviërs Viktor Troicki (NG) en Nenad Zimonjic (ATP D-609).