Ruben stunt en België leidt met 2-0 tegen Hongarije

Na dag één leidt België met 2-0 tegen Hongarije. Ruben (ATP-120) bezorgde België het eerste punt, hij klopte de Hongaarse nummer één Marton Fucsovics (ATP-63) in vier sets.

In het eerste spelletje kwam Ruben meteen onder druk te staan. Hij maakte een lelijke val en moest vier breakpunten wegwerken. Hij slaagde erin om zijn opslag te behouden, vond zijn kalmte terug en ging wat later door de opslag van de Hongaarse nummer één: 3-1. Fucsovics liet zich echter niet zomaar opzij zetten, hij knokte zich terug in de set en profiteerde van een mindere servicegame van Ruben om de stand terug in evenwicht te brengen. Bij 5-4 moest Fucsovics serveren om in de set te blijven, Ruben zette zijn tegenstander knap onder druk, forceerde setpunten en bij het derde was het raak 6-4!

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 4-3 kreeg Ruben een breakpunt, maar hij kon het niet benutten. Daarna werd hij zelf gebroken en Fucsovics pakte drie games op rij en veroverde zo de set met 4-6.

Ook wat foutjes bij Ruben in het begin van set drie, maar hij slaagde er toch in om zijn opslagspelletjes te behouden. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin serveerde Ruben erg sterk. Hij liep 6-2 uit, maar het werd nog even spannend, Fucsovics kwam terug tot 6-5 maar op eigen opslag klaarde Ruben de klus: 7-6(5).

In de vierde set liet onze landgenoot twee breakkansen liggen in het derde spelletje, maar wat later was het toch raak. Met een ace bevestigde Ruben de break, en hij liep 4-2 uit. Bij 4-3 ging Fucsovics onderuit, de Hongaar liet zich eerder ook al verzorgen aan de knie. Bij 5-3 moest de Hongaar serveren om in de set te blijven, Ruben ging naar 0-40 en kreeg drie matchpunten. Bij het tweede was het meteen raak.

Ruben was erg blij met zijn niveau: "Ik voel me goed hier, ik heb mijn niveau van Australië doorgetrokken. Ik moest agressief spelen, mijn kans gaan, en dat is gelukt. Bedankt aan het publiek om me te steunen". Later won ook David Goffin (ATP-7) de tweede wedstrijd tegen Attila Balazs (ATP-227).