Ruben nipt onderuit in vijfsetter

Ruben (ATP-193) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. Hij verloor in vijf sets van de Braziliaan Thomas Bellucci (ATP-62).

Ruben overleefde  drie kwalificatierondes op Wimbledon en stond voor de vierde keer op de hoofdtabel. Hij speelde reeds driemaal tegen Bellucci, tweemaal trok de Braziliaan aan het langste eind. Ruben begon goed aan zijn wedstrijd op Court 10 en pakte de eerste set met 6-3. Bellucci gaf zich echter niet zomaar gewonnen en sleepte de tweede set met 4-6 in de wacht.

Ook set drie ging met 3-6 naar de Braziliaan, maar Ruben bleef vechten voor ieder punt. Hij sleepte de vierde set met 6-1 in de wacht en een vijfde set moest de beslissing brengen. Bellucci mocht starten met serveren en Ruben slaagde er niet in om breakpunten af te dwingen. Bij 6-7 moest Ruben nogmaals serveren om in de wedstrijd te blijven en er slopen wat foutjes in zijn spel. Hij redde nog één matchpunt, maar het tweede werd hem fataal. De vijfde set ging met 6-8 naar Bellucci.

Ruben heeft echter laten zien dat hij er opnieuw staat na een aanslepende blessure, en mag met opgeheven hoofd Wimbledon verlaten.