Ruben maatje te klein voor Monfils op European Open

In de laatste wedstrijd op dinsdag op de European Open in Antwerpen mocht Ruben (ATP-110) aan de bak tegen de Franse publiekslieveling Gaël Monfils (ATP-38). Onze landgenoot ging onderuit in twee sets.

Ruben begon zenuwachtig aan de wedstrijd en stond in een mum van tijd 0-5 achter. De Limburger slaagde er niet in om Monfils onder druk te zetten, en had ook het geluk niet altijd aan zijn kant. De Fransman speelde vrijwel foutloos en onze landgenoot verloor de eerste set na 20 minuten met 0-6.

Bij aanvang van set twee vond Ruben toch zijn draai en won hij relatief eenvoudig voor het eerst zijn opslagspelletje. In het vijfde game kwam Ruben 0-30 voor, en kon hij voor het eerst een breakpunt versieren. Monfils serveerde echter ijzersterk en met enkele aces kwam hij terug tot 2-3. De Fransman ging opnieuw door de opslag van ‘Bemel’, maar die brak knap terug. Helaas maakte onze landgenoot in zijn eigen servicegame opnieuw meer fouten, waardoor Monfils bij 3-5 mocht uitserveren. Bij het tweede matchpunt was het raak, Monfils won de partij na 1 uur en 4 minuten met 0-6 en 3-6.

Ruben was na afloop ontgoocheld: "Monfils begon heel goed aan de match en ik miste mijn start en vond mijn ritme niet. Ik stond goed te trainen en keek uit naar mijn wedstrijd, misschien was er wat te veel druk door mijn halve finale vorig jaar. Het komt er nu op aan om opnieuw mijn focus te vinden."