Ruben knokt zich naar tweede ronde op European Open

Ruben (ATP-98) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de European Open in Antwerpen. Hij versloeg de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-68) in drie sets.

De 28-jarige Gojowczyk won afgelopen maand het ATP-toernooi van Metz, en blaakte van het zelfvertrouwen. In de eerste set maakte de Duitser het Ruben meteen lastig op de opslag. Onze landgenoot overleefde zijn eerste servicegame, maar bij het tweede breakpunt in het tweede opslagspelletje was de break een feit. Ruben maakte de break nog ongedaan en kwam terug tot 4-4. Gojowczyk schakelde echter een versnelling hoger, ging opnieuw door de opslag van Ruben en pakte de eerste set met 4-6.

Ruben begon sterk aan de tweede set, hij won zijn opslagspelletjes vrij makkelijk en maakte het Gojowczyk knap lastig op zijn opslag. Tot een break kwam het echter niet, het ging gelijk op tot 4-4. Er slopen wat foutjes in het spel van onze landgenoot en de Duitser kreeg twee breakkansen, Ruben redde knap en ging met 5-4 aan de leiding. Ruben kwam 0-30 voor, maar Gojowczyk serveerde sterk en kwam terug tot 5-5. Na twee makkelijke opslaggames moest een tiebreak de beslissing brengen. Ruben kwam 5-3 voor en kreeg bij 6-5 een eerste setpunt, het was meteen raak en met 7-6(5) hingen de bordjes gelijk.

In het derde spelletje van de derde set kreeg Ruben drie breakpunten, maar hij geraakte niet door de service van de Duitser. Bij 3-3 kwamen er opnieuw twee kansen en deze keer was het wel raak, onze landgenoot ging met 4-3 aan de leiding. Gojowczyk gaf zich echter niet gewonnen en brak meteen terug. Bij 5-5 kreeg Ruben opnieuw een breakpunt, maar weer redde Gojowczyk knap, al had de Duitser steeds meer last van krampen. Een tiebreak moest opnieuw de beslissing brengen en daarin ging Ruben met 6-2 aan de leiding. Gojowczyk kreeg een time violation in de tiebreak en het lukte hem bij 6-2 helemaal niet meer om te serveren. Hij viel neer en bleef minutenlang liggen. Een nieuwe time violation voor Gojowczyk en de tiebreak ging met 7-6(2) naar Ruben.

Onze landgenoot mag zich nu opmaken voor een duel met Nick Kyrgios (ATP-20).