Ruben en Joris grijpen naast titel in Kyoto

Ruben (ATP D-323) en Joris De Loore (ATP D-531) zijn er niet in geslaagd de titel te behalen op het challengertoernooi van Kyoto. Ze verloren een spannende finale van de Thaise eerste reekshoofden. 

Het Belgische duo moest het opnemen tegen de Thaise tweelingbroers Sanchai Ratiwatana (ATP D-102) en Sonchat Ratiwatana (ATP D-98). Op papier waren de Thaise spelers favoriet, maar onze Belgen kenden de beste start. Ze konden de eerste set op hun naam schrijven met 6-4. Al vroeg in de tweede set konden de Ratiwatana broers een break voorsprong nemen die ze niet meer uit handen gaven. Joris en Ruben tennisten drie breakkansen bij elkaar die ze niet konden benutten. De tweede set ging met 4-6 naar de tegenstander.

De supertiebreak moest de beslissing brengen waar Ratiwatana/Ratiwatana al gauw op voorsprong kwamen. Ook deze voorsprong wisten ze te behouden en na 1 uur en 8 minuten stond de 6-4, 4-6 en 7-10 eindscore vast.

Ruben (ATP-152) reist nu door Yokohama, waar hij als zesde geplaatst is. Hij ontmoet Lloyd Harris (ATP-294) in de eerste ronde.