Ruben en Joris De Loore brengen België naar Wereldgroep Davis Cup

Ruben (ATP D-207) en Joris De Loore (ATP D-462) hebben voor een stunt gezorgd tegen Marcelo Melo (ATP D-3) en Bruno Soares (ATP D-5). Ze bezorgden België een 3-0-voorsprong en behoud in de wereldgroep van de Davis Cup!

Melo en Soares begonnen het best aan de wedstrijd en pakten de eerste set met 3-6. In de tweede set geraakten Ruben en Joris steeds beter op elkaar ingespeeld. Ze serveerden allebei sterk en scoorden aan het net. In een beslissende tiebreak toverden de Belgen met hun beste tennis en triomfeerden ze met 7-5.

De derde set waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar de Brazilianen sloegen op het einde toe en pakten de set met 4-6. In de vierde set was er een snelle break voor de Belgen, ze hielden het hoofd koel en wonnen de set met 6-4. Het publiek werd gek, zong massaal "Tous ensemble" en scoorde met een perfecte wave.

In de vijfde set bleven Ruben en Joris geloven in een mirakel. Ze kwamen snel een break op voorsprong en Ruben mocht na meer dan drie uur serveren voor de wedstrijd. België maakte het subliem af en kon aan een feestje beginnen in Oostende.

Na afloop was Ruben erg enthousiast: "Dit is echt genieten. We hebben super geserveerd! Ik wil ook graag het publiek bedanken. De fans waren geweldig! Ik had met Joris een geweldige dubbelpartner! Wie weet worden we wel het vaste dubbelteam van België."

Ruben bedankte ook zijn fans op Facebook: