Ruben bezorgt België het beslissende punt tegen Bolivië

Nadat België op een 0-2 achterstand kwam tegen Bolivië na dag één, wist het team de situatie nog helemaal om te keren. Ruben (ATP-221) bezorgde België de 3-2 overwinning.

Onder moeilijke omstandigheden ging Ruben in zijn eerste wedstrijd met 6-3 en 6-4 onderuit tegen Hugo Dellien (ATP-144), de nummer één van Bolivië. Na een knappe remontada op dag twee moest Ruben in het beslissende duel aan de bak tegen Murkel Dellien (ATP-1332). Onze landgenoot keek tegen een 2-5 achterstand aan, maar kon het tijd nog keren. Ruben krikte zijn niveau op en won de eerste set met 7-5.

In de loodzware hitte kreeg Dellien af te rekenen met krampen. Ruben liep 5-0 uit maar zijn tegenstander wist hem toch nog onder druk te zetten. Onze landgenoot wist met 6-2 het laken naar zich toe te trekken. België plaatst zich zo voor de barrages van de Davis Cup-finale in 2022.

Ruben was na afloop erg blij en opgelucht: “Bij 2-5 heb ik geprobeerd om mijn niveau op te krikken en ben ik agressiever gaan spelen. Ik ben blij dat ik dit nog mag meemaken, dat ik deze match naar ons toe heb kunnen toetrekken. Op 2-2 heb ik me in het verleden nooit kunnen bewijzen en dit doet echt deugd. De omstandigheden waren echt brutaal, 35 à 39 graden en erg vochtig. Zodra het fysiek werd was het echt een kwestie van wie het langs zijn krampen onder controle kon houden. De laatste spelletjes waren erg stresserend, dit was echt pompen en niet verzuipen.”