Halve finale in Antwerpen!

Ruben (ATP-98) heeft zich geplaatst voor de halve finale van de European Open in Antwerpen. Hij klopte de Portugees Joao Sousa (ATP-61) na een zware driesetter.

Ruben en zijn Portugese tegenstander waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. Eén breakpunt werd Ruben fataal en de set ging met 4-6 naar de Portugees. In de tweede set hadden beide spelers twee breakpunten maar een tiebreak moest de beslissing brengen. De foutenlast bij de Portugees liep op en Ruben haalde de set met 7-6(2) binnen.

In de derde set wist Ruben een break te forceren. Bij 5-4 mocht hij uitserveren, maar Sousa had nog vijf breakpunten. Bij het eerste matchpunt was het raak, met 6-4 plaatste Ruben zich voor de halve finale. Daarin komt hij zaterdag om 14u uit tegen Julien Benneteau (ATP-93) of Jo-Wilfried Tsonga (ATP-17). Virtueel staat Ruben nu op de 84e plaats van de ATP-ranking.

"Ik ben heel tevreden en voldaan, wat ik vandaag heb getoond was van een hoog en constant niveau. In de tweede set heb ik wat agressiever gespeeld, ik ben kalm gebleven en ben tevreden met hoe ik de wedstrijd heb aangepakt. Mentaal en fysiek gaat het erg goed deze week, ik heb de laatste weken hard gewerkt. Het doet ook deugd om hier voor eigen publiek erg goede prestaties te leveren", zei Ruben na de wedstrijd.