Geen stunt in dubbelspel in Davis Cup-finale

Ruben (ATP D-274) en Joris De Loore (ATP D-343) zijn er niet in geslaagd om België een tweede punt te bezorgen in de Davis Cup-finale tegen Frankrijk. Ze verloren in vier sets van Pierre-Hugues Herbert (ATP D-13) en Richard Gasquet (NG). Frankrijk leidt met 2-1 na dag twee.

In de eerste set was de Franse tandem met 1-6 te sterk voor het Belgische duo. Ruben en Joris herpakten zich snel in de tweede set en kwamen met 6-3 langszij. Ook in de derde set kwam België op een 5-3 voorsprong, maar Ruben slaagde er niet in om de set uit te serveren. De set ging met 6-7(2) naar de Fransen in de tiebreak. In set vier konden de Belgen hun breakpunten niet benutten, de Fransen waren efficiënter en wonnen de set met 4-6.

Ruben was na afloop erg ontgoocheld: "Het is altijd moeilijk om een set uit te serveren, dat is gewoon een feit. Ik moest dat game te veel tweede opslagen slaan en dan weet je dat het moeilijk wordt. Het is jammer, want ze hebben daar de draad weer opgepikt." België verloor uiteindelijk de finale met 3-2 van Frankrijk.